Praktische informatie

Valuta
De valuta van Engeland is de Britse Pond Sterling (GBP). Voor €1 krijg je ongeveer £0,87 en £1 staat ongeveer gelijk aan €1,14. Een pond bestaat uit 100 pence.

Taal
In Engeland is de voertaal Engels en dit is ook de taal die wordt gesproken in het gehele land.

Tijdsverschil
In Nederland is het 1 uur later dan in Bristol, Verenigd Koninkrijk. dat betekent dat het tijdsverschil met Nederland -1 uur is.

Klimaat & Beste reistijd

Klimaat
Bristol heeft 2 soorten klimaten, namelijk het zeeklimaat en mediterraan klimaat. De hoogste gemiddelde temperatuur in Bristol is 24°C in juli en de laagste is 9°C in januari.

Beste reistijd
De beste reistijd voor Engeland is de herfst of de winter. De herfst is een heerlijk seizoen om er even tussenuit te gaan naar Engeland, mede dankzij het feit dat het landschap dan op haar mooist is. Bovendien is het in de herfst en winter nog net een tikkeltje rustiger. Heerlijk! Net als bij ons kan het in de herfst en winter prima weer zijn in Engeland. De omstandigheden zijn in dit seizoen vaak perfect voor een actieve vakantie.

Handig om te weten

Visum
Met een Nederlands paspoort of ID-kaart heb je geen visum nodig om af te reizen naar Engeland. Let er alleen op dat je paspoort of ID-kaart nog geldig is tijdens je hele verblijf in Engeland. Wanneer je met een verblijfsvergunning of Schengen-visum in Nederland verblijft (onafhankelijke of je getrouwd bent met een Nederlander) moet je wèl een visum aanvragen. Dat kan persoonlijk bij het UK Visa Application Centre in Amsterdam, waar je je moet melden voor een interview en vingerafdrukken. Dan duurt het nog ongeveer 3 weken voordat het visum uiteindelijk is afgegeven. Als je extra betaalt is er een priority service mogelijk, en kan het visum binnen een week klaar zijn.

Reisstekker
In Engeland wordt een andere soort stopcontact gebruikt waardoor het niet mogelijk is een Nederlandse (EU) stekker te gebruiken. Je kunt een wereldstekker kopen, die op de stopcontacten van veel meer landen past, of een stekker speciaal voor Engeland. Je kunt deze bijvoorbeeld kopen in veel reiswinkels, online warenhuizen en op het vliegveld.

 

Openbaar vervoer

Vervoer in Bristol
In Bristol kun je je gemakkelijk van de ene hotspot naar de andere begeven met de bus. Via deze website kun je de stations en tijden bekijken.

Vervoer in Bath
Bath is grotendeels goed te belopen, maar mocht je van de ene kant naar de andere kant van de stad willen kun je het beste de bus pakken. Via deze website kun je jouw route plannen.

Vervoer tussen Bristol en Bath
Van Bristol naar Bath is, zeker met de trein, een korte en comfortabele reis. Je vertrekt van het Bristol Temple Meads treinstation en rijd in 12 minuten naar het station Bath Spa. Deze treinservice is van Great Western Railway.

Je kun ook met de bus reizen tussen Bristol en Bath. Dan vertrek je ook vanaf het Bristol Temple Meads station en rijd je in 40 minuten naar het busstation Bath City Centre, James Street. Je kunt hiervoor lijn 39 of 39X pakken.

Vlieg met KLM rechtstreeks naar Bristol!

Zo dichtbij, maar toch compleet anders. Dat is een bezoek aan Bristol en Bath in Engeland! Vlieg in slechts 75 minuten rechtstreeks met KLM naar deze bruisende stad.

Boek nu je ticket

Two Cities, One trip: hoe geweldig is dat?

  • Street art in Bristol, Romeinse baden in Bath
  • Slechts 12 minuten met de trein
  • Verbonden door een van de mooiste fietsroutes van Engeland
  • Weekend break of juist een langere vakantie: beide kan!
  • Makkelijk te boeken via reisorganisaties aangesloten bij GoBristol.nl

Coronavirus (COVID-19)

Het Corona-virus en de impact die dat heeft op jouw vakantie.

Lees meer