Over Bath

Op 12 minuten met de trein van Bristol, ligt het klassieke en elegante Bath. Het centrum van deze stad is compact en gezellig. Bath is gebouwd in de vorm van een amfitheater en omgeven door een prachtig heuvellandschap, dat zeker in de herfst en winter prachtige plaatjes oplevert. Bijzonder is dat veel gebouwen in de stad zelf zijn gebouwd met een lokale steensoort, de zogeheten ‘Bath stone’. Eet een hapje bij een van de vele kleine cafés of doe ’s avonds een drankje bij een authentiek Engelse pub. Verder kun je de Romeinse baden bezoeken, waar Bath bekend om is geworden. Helaas mag je daar niet zelf het water in, maar als je wel zin hebt gekregen in een stomend bad om in op te warmen kun je naar Thermae Bath Spa, die dezelfde natuurlijke waterbron heeft als de Romeinse baden. 

 Vanaf Amsterdam vlieg je in 1 uur en 15 minuten rechtsreeks naar Bristol, waarvandaan je met de trein in 12 minuten in Bath bent!

Bezienswaardigheden & Musea

Een van de meest gefotografeerde voorbeelden van de Gregoriaanse architectuur is de Pulteney Bridge in Bath. Toen de brug in 1770 werd geopend, was dit een heel spektakel. De brug bevat aan beide zijden tal van leuke winkeltjes. Ook aan te raden is om een wandeling te maken door de Great Pulteney Street, de langste en breedste straat van Bath.

Onmisbaar is het iconische The Circus. Dit bouwwerk bestaat uit drie gebogen segmenten van monumentale herenhuizen die een cirkel vormen met drie ingangen. Het gebouw bevat een hoop interessante emblemen, zoals slangen, eikels en nautische symbolen. Een ander bijzonder gebouw is The Abbey Church of Saint Peter and Saint Paul, of gewoon ‘Bath Abby’ zoals de kerk beter bekend staat. Vandaag de dag wordt de kerk nog steeds gebruikt voor erediensten en lezingen. Bovendien kun je de torens van Bath Abby beklimmen, waarna je geniet van een prachtig uitzicht over Bath.

Geografische ligging

Bath is een stad in zuidwest Engeland, in de graafschap Somerset. Omliggende graafschapen zijn Bristol, Wiltshire en Gloucestershire, Dorset en Devon. De stad is zo’n 29 km² groot en heeft ongeveer 80.000 inwoners. Het artistiek Bristol ligt op nog geen 12 minuten met de trein bij Bath vandaan. 

Vlieg met KLM rechtstreeks naar Bristol!

Zo dichtbij, maar toch compleet anders. Dat is een bezoek aan Bristol en Bath in Engeland! Vlieg in slechts 75 minuten rechtstreeks met KLM naar deze bruisende stad.

Boek nu je ticket

Two Cities, One trip: hoe geweldig is dat?

  • Street art in Bristol, Romeinse baden in Bath
  • Slechts 12 minuten met de trein
  • Verbonden door een van de mooiste fietsroutes van Engeland
  • Weekend break of juist een langere vakantie: beide kan!
  • Makkelijk te boeken via reisorganisaties aangesloten bij GoBristol.nl

Coronavirus (COVID-19)

Het Corona-virus en de impact die dat heeft op jouw vakantie.

Lees meer