Over Bristol

Bristol is een stad met veel verschillende kanten. Zo kun je er eindeloos door straten met de meest prachtige street art dwalen (wist je dat straatkunstenaar Banksy hier is geboren?), maar vind je er ook een scala aan leuke restaurants en koffietentjes om met een kop koffie of warme chocolademelk op te warmen in de koele herfst- en wintermaanden. Bezoek de haven die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Bristol, of kruip dicht tegen elkaar aan tijdens een voorstelling in het oudste theater van Engeland: Theatre Royal (1766). Voor een spectaculair uitzicht over het herfstachtige landschap en de Avon rivier kun je een tripje maken naar de Clifton Suspension Bridge; een beroemde hangbrug op meer dan 100 meter hoogte.

↠ Vanaf Amsterdam vlieg je in 1 uur en 15 minuten rechtsreeks naar Bristol!

Bezienswaardigheden, street art en Banksy

Als je Bristol vanuit het westen inrijdt, is de kans groot dat je direct een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van de stad spot: de Clifton Suspension Bridge. Deze reusachtige hangbrug overspant een diep ravijn en wordt gezien als het icoon van Bristol. De gunstige ligging aan de monding van rivier de Lower Avon, heeft de stad veel goeds gebracht. Door de eeuwen heen heeft het zich kunnen ontpoppen tot een belangrijke internationale havenstad. De haven speelt nog altijd een belangrijke rol voor de stad. Tegenwoordig zijn er leuke toeristische spots gevestigd, waaronder het M Shed Museum en het prachtige schip Brunel’s SS Great Britain. Ook liefhebbers van street art zitten goed in Bristol. Niemand minder dan Banksy is verantwoordelijk voor de indrukwekkende kunstwerken op de muren.

Feest mee tijdens een van deze evenementen! 

De evenementenkalender van Bristol is het gehele jaar goedgevuld. Bristol staat natuurlijk bekend om de kunstwerken van Banksy. Het is dan ook niet zo gek dat Bristol, de geboorteplaats van de kunstenaar, thuis is van het grootste streetart- en graffiti-festival van Europa. Tijdens Upfest kun je metershoge kunstwerken op de muren van huizen, pubs, winkels, restaurants en meer bewonderen.

Het Bristol International Balloon Festival is het belangrijkste en indrukwekkendste festivals van de stad en vindt jaarlijks plaats in augustus. Meer dan 130 heteluchtballonnen gaan de lucht in en kleuren de hemel. Daarnaast kun je genieten van muziek, kermis attracties en diverse eetkraampjes.

Iedere zomer wordt bovendien het Bristol Harbour Festival georganiseerd, waarbij het maritieme erfgoed van de stad centraal staat. Dit wordt gevierd met muziek, dans en kunst in en rondom de haven en in het centrum van Bristol.

Geografische ligging

Bristol is een stad in zuidwest Engeland, in het gelijknamige graafschap. Omliggende graafschappen zijn Somerset, Wiltshire en Gloucestershire. De stad is zo’n 109 km² groot en heeft ruim 459.252 inwoners. Het elegante Bath ligt in de graafschap Somerset en is nog geen 12 minuten met de trein bij Bristol vandaan. 

Vlieg met KLM rechtstreeks naar Bristol!

Zo dichtbij, maar toch compleet anders. Dat is een bezoek aan Bristol en Bath in Engeland! Vlieg in slechts 75 minuten rechtstreeks met KLM naar deze bruisende stad.

Boek nu je ticket

Two Cities, One trip: hoe geweldig is dat?

  • Street art in Bristol, Romeinse baden in Bath
  • Slechts 12 minuten met de trein
  • Verbonden door een van de mooiste fietsroutes van Engeland
  • Weekend break of juist een langere vakantie: beide kan!
  • Makkelijk te boeken via reisorganisaties aangesloten bij GoBristol.nl

Coronavirus (COVID-19)

Het Corona-virus en de impact die dat heeft op jouw vakantie.

Lees meer