Kunst en cultuur in Bristol: 6x exposities

Nog geen 2,5 uur rijden van Londen vind je Bristol. Versierd met de mooiste muurschilderingen van Banksy en rijk aan vele andere vormen van kunst en cultuur vraagt deze stad om ontdekt te worden. Er zijn de komende maanden talloze bijzondere tentoonstellingen te bekijken, maar deze zes mag je echt niet missen!

Meriç Algün: Day Craving Night at Spike Island
Spike Island is een internationaal centrum voor de ontwikkeling van hedendaagse kunst en design in het havengebied van Bristol. Nog tot 8 december 2019 kun je hier de solotentoonstelling van de kunstenaar Meriç Algün bewonderen. Voor haar solotentoonstelling op Spike Island presenteert de in Stockholm gevestigde kunstenaar een reeks nieuwe werken rondom het thema ‘liefde’, in een wereld die geobsedeerd is door individualisme, consumptie en grenzen.

Wildlife Photographer of the Year – M Shed
De tentoonstelling, evenals fotowedstrijd ‘Wildlife Photographer of the Year‘ in M-Shed toont het veranderende gezicht van de natuur. Jong, oud, professioneel of amateur, de fotografen maken mensen bewust van de schoonheid en kwetsbaarheid van de wereld om ons heen. De wedstrijd werd in 1965 gelanceerd en had toen 361 inzendingen. Inmiddels is dit aantal gegroeid naar bijna 50.000 inzendingen uit 92 landen. Winnende afbeeldingen worden geselecteerd op creativiteit, originaliteit en technische uitmuntendheid.

Je kunt deze expositie van 23 november 2019 tot 4 mei 2020 bewonderen.

Pre-Raphaelites – Bristol Museum & Art Gallery
Deze tentoonstelling in het Bristol Museum & Art Gallery werpt een frisse blik op de Pre-Raphaelite beweging (een kunststroming uit het victoriaanse tijdperk). In de 19e eeuw ontwikkelden Britse kunstenaars een voorliefde voor thema’s als ridderlijkheid, de middeleeuwen en hoofse liefde. In die tijd was er een honger naar historische kennis en een overweldigend verlangen om te ontsnappen aan de realiteit. Samen met hoogtepunten uit de eigen collectie, zal de tentoonstelling bruiklenen tonen uit andere kunstcollecties. Zo bevat het onder andere werken van Edward Burne-Jones, en Frank Dicksee.

Deze tentoonstelling is van 16 mei 2020 tot 27 september 2020 te bewonderen.

Bristol Street Art
De straten van Bristol zijn gevuld met indrukwekkende kunstwerken op de muren. Niet zo gek ook, want de bekende kunstenaar Banksy komt uit deze Engelse stad. Banksy is verantwoordelijk voor een hoop indrukwekkende kunstwerken verspreid door de stad, maar zijn werk is ook opgedoken in Londen, LA en New York. Veel van zijn kunstwerken staan erom bekend dat het sociale kwesties en moeilijke onderwerpen onder de aandacht brengt. Ga op ontdekkingstocht langs de haven, Park Street en Cheltenham Road om het werk van Banksy te bewonderen tijdens een selfguided walking tour. Of ga mee in een twee uur durende groepstour en leer meer over de herkomst van de kunst.

Nr.1 Royal Crescent Bath: Image Control
Nr. 1 Royal Crescent is een museum in Bath, dat door middel van historische meubels, foto’s en objecten het leven van vroeger laat zien. Tot 1 januari 2020 kun je hier de tijdelijke tentoonstelling ‘Image Control’ bewonderen. Deze tentoonstelling onderzoekt de manier waarop Georgiërs hun eigen afbeeldingen manipuleerden om bepaalde boodschappen over te brengen. Het doel hiervan is om te laten zien hoe gemakkelijk het is om vandaag de dag een fictieve versie van ons leven te showen.

Fashion Museum Bath: Glove Stories
Het Fashion Museum in Bath toont een collectie hedendaagse en historische kleding van wereldklasse. Het werd opgericht door Doris Langley Moore, een ontwerper, verzamelaar, schrijver en geleerde, die haar beroemde privécollectie van kostuums aan de stad Bath schonk. Tot 1 maart 2020 is hier een van de beste collecties handschoenen ter wereld te zien. Verwacht prachtige voorbeelden van historische handschoenen uit de afgelopen 400 jaar, waarvan vele nog nooit eerder aan het publiek zijn getoond. Hoogtepunten zijn prachtige geborduurde exemplaren uit het jaar 1600 en een kostuumhandschoen uit de Star Wars-film The Empire Strikes Back.

Zoals je ziet valt er genoeg te beleven in de havenstad Bristol. Bekijk hieronder de pakketten voor een vakantie naar Bristol. Alle reizen zijn inclusief KLM-vlucht Amsterdam Schiphol – Bristol Airport.

Beeld: Derryn Vranch, Carl Henrik Tillberg, Ralf Schneider, John Seaman, Courtesy of the Worshipful Co mpany of Glovers of London


Deel dit bericht

Vlieg met KLM rechtstreeks naar Bristol!

Zo dichtbij, maar toch compleet anders. Dat is een bezoek aan Bristol en Bath in Engeland! Vlieg in slechts 75 minuten rechtstreeks met KLM naar deze bruisende stad.

Boek nu je ticket

Two Cities, One trip: hoe geweldig is dat?

  • Street art in Bristol, Romeinse baden in Bath
  • Slechts 12 minuten met de trein
  • Verbonden door een van de mooiste fietsroutes van Engeland
  • Weekend break of juist een langere vakantie: beide kan!
  • Makkelijk te boeken via reisorganisaties aangesloten bij GoBristol.nl

Coronavirus (COVID-19)

Het Corona-virus en de impact die dat heeft op jouw vakantie.

Lees meer